Dit seizoen start EZRC Oemoemenoe met een eigen ‘Rugby Academy‘, speciaal bedoeld voor gemotiveerde en getalenteerde spelers en speelsters; leden van de club. Oemoemenoe investeert met deze vernieuwing in de toekomst, zowel van de club als van de spelers en speelster. De deelnemers van de Rugby Academy krijgen gemiddeld 30 extra trainingen per seizoen.

De kans voor de speler en speelsters van Oemoemenoe om zichzelf zowel fysiek, technisch als mentaal verder te ontwikkelen op het gebied van rugby.

De trainers zijn Reweti Montgomery en Melanie Tarsau, binnen de club bekend als Monty & Mel afkomstig uit New Zealand.  Monty is de hoofdtrainer van de heren senioren, die onder andere in de DeGiro Ereklasse competitie spelen. De deelnemers van de Rugby Academy krijgen één uur extra training per week.  De trainingen zijn gebaseerd op de New Zealand Rugby Academy. Hierbij staat individuele aandacht centraal; om in detail rugby technieken aan te leren over het vangen, pasen, tackelen en body posities by rucks en mauls. Ook het mentale aspect van rugby komt aan bod.

De Rugby Academy van Oemoemenoe richt zich in eerste instantie op de spelers en speelster van de mini’s, de cubs en de junioren. De trainingsgroepen zullen bestaan uit 10 tot max 15 deelnemers, om de individuele aandacht te garanderen. Van de deelnemers wordt een professionele houding verwacht. Na drie maanden wordt er intern geëvalueerd. Deelname kan op dit moment vanuit de deelnemers, maar dus ook vanuit de club stopgezet worden. Inschrijven kan per drie maanden.

Kosten zijn €4,- per training. Ouders zullen, per 3 maanden vooraf, een factuur ontvangen vanuit de club. Inschrijven kan per 3 maanden.

Trainingstijden: maandagavond 18.30 uur – 19.30 uur.

Startdatum maandag 23 september 2019

Voor meer informatie en een inschrijfformulier kan er gemaild worden naar tc@oemoemenoe.com