Rotterdam Students v Oemoemenoe 2: 0-90. Tries: Anthonie 4 (20pts), Robin 2 (10pts), Joshua 2 (10pts), Ard 2 (10pts), Chiel 1 (5pts), Oumar 1 (5pts), Jeroen 1 (5pts), Monty 1 (5pts). Conversions Monty 10 (20pts).

————————————————————————

De heren van Oemoemenoe 2 mochten voor een ochtend wedstrijd naar de Rotterdamse studenten. Ko 11.00u; voor ons vroeg op, maar voor de heren uit r’dam blijkbaar een grotere uitdaging. Met 16 spelers, begeleiding en zelfs een aantal supporters kwamen wij ruim op tijd in Rotterdam aan.

Al snel had de thuisploeg gezien dat ze niet waren opgewassen tegen het scrum-geweld van de Zeeuwse mannen.  De Rotterdamse Studenten RC vroeg om een ‘uncontested scrum’, in de hoop de bal in het team te houden bij een overtreding van onze jongens. Dit werkte deels, maar de bal werd al snel weer veroverd na een scrum of bij andere situaties. De bal kwam maar weinig echt in de lijn, waardoor de wingers het waarschijnlijk best koud hebben gehad. Het was bij aanvang van de wedstrijd maar net boven het vriespunt. Later deed gelukkig ook de zon z’n  best om er een leuke wedstrijd van te maken voor het publiek. Na vele try’s, inclusief conversies, hebben de mannen uit Middelburg de nul gehouden en zijn zij met een dikke winst weer naar Zeeland gereisd.
~ Peter Klemann, 10 november 2019