Eerste (internationale) wedstrijd van de Colts (U18) in Middelburg van dit seizoen tegen het cluster Aachen/Maastricht.

Na één oefenwedstrijd en één training samen met onze clusterpartners Oemoemenoe en Dordrecht was het vandaag voor het ‘echie’ tegen Aachen/Maastricht. Het was een mooie zonnige dag in Middelburg. Er wordt gestart met de warming up en teamrun. Vervolgens gaan de backs en forwards apart om de puntjes op de i te zetten; codes oefenen en elkaar weer aanvoelen. Naar zeggen speelt Aachen erg fysiek. Wij spelen namelijk op skills en snelheid, want dat is waar onze kracht ligt.

Onze start was explosief van daaruit volgde al snel een try. Yes! De eerste 5 punten staan op de teller! Top samenspel tussen de voorwaartsen en de backs. Met de rust was de stand al 24-0. De eerste helft was duidelijk voor ons. Aachen/Maastricht speelde vooral hard en fysiek en was erg op elkaar aan het mopperen. De pittige speech, die Aachen/Maastricht in de rust kreeg, leek het wel te doen donderen in Middelburg en dat werd dan ook merkbaar in hun spel. Compact en fysiek; datgeen waar ze goed in zijn. De stand ging van 24-5, 24-7, 24-12, 24-14 naar 24-19. ‘Oow’ schreef één van onze moeders in de app, 24-21. Ze kwamen zeer zeker keihard terug, maar ook omdat wij meegingen met hun spel. De minuten werden langs de zijlijn opgevreten toen de stand naar 29-21, 31-21 en uiteindelijk 31-26 veranderde.

Al met al wisten we ons spel weer terug te vinden en konden wij zo deze geslaagde pot afsluiten met een 31-26 winst. Spannend tot aan de laatste seconde!