Rugby speel je samen en is voor iedereen! De jongsten zijn 5 jaar wanneer ze beginnen.

Rugby kan door iedereen gespeeld worden. Ben je snel en beweeglijk dan is een plek aan de zijkanten van het veld (de wing) een goede plek om te spelen. Ben je klein maar behendig dan is het spelverdelen (de scrum half) misschien jouw plek. Ben je sterk en zwaar dan is een plek in de scrum jouw plek.  Rugby is een echte teamsport. Je speelt met elkaar en kunt niet zonder elkaar. Niet in het veld maar ook niet daarbuiten. Vele rugbyspelers hebben hechte vriendschappen voor het leven met hun teamgenoten!

JEUGDRUGBY

Rugby is een sport geschikt voor jonge kinderen, zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daarvoor is tijdens het spel rugby meer dan voldoende ruimte. Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland.

Wanneer kan een kind beginnen met rugby?

De jongste kinderen zijn 4 à 5 jaar wanneer ze met rugby beginnen. Er worden dan nog geen wedstrijden gespeeld. Spel en plezier zijn de belangrijkste aspecten tijdens trainingen van de allerjongsten.

Kinderen trainen en spelen in verschillende leeftijdscategorieën:
Guppen        onder 6 jaar
Turven         onder 8 jaar
Benjamins   onder 10 jaar
Mini’s           onder 12 jaar

Wanneer kinderen ouder worden gaan ze steeds meer het echte rugbyspel spelen. Veiligheid staat dan voorop! Het is ook om die reden dat de jeugdcompetitie pas na de mini’s begint. Kinderen moeten vooral plezier in het spel beleven en niet het gevoel hebben wekelijks te moeten presteren in een competitie.

Jeugdcompetitie spelen.

Vanaf dat een jeugdlid ongeveer 13 jaar is, wordt er door de teams meegespeeld in de competitie. De trainingen zijn meer en meer gericht op de wedstrijden en het gaat er ook tijdens de traininge soms stevig aan toe.
Ook de oudere jeugd is ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën:
Cubs          onder 14 jaar
Junioren   onder 16 jaar
Colts          onder 18 jaar

Hoe ouder de spelers, hoe meer rugbyregels uit het volwassen rugby gaan gelden. In de jeugdcompetitie wordt gespeeld om het Nationaal Kampioenschap.

SENIOREN

Ben jij ouder dan 18 jaar? Dit is geen probleem, want je kan ieder moment beginnen met rugby. Onze teams spelen op verschillende niveau’s, waardoor er altijd wel een juiste plek gevonden wordt. Naast de trainers zullen jouw teamgenoten je helpen om het spel zo snel mogelijk te leren…en voor je het weet speel jij je eerste wedstrijd!

BEN JIJ GEÏNTERESSEERD IN HET RUGBYSPEL ?
Iedereen mag vrijblijvend een paar keer meetrainen om zo een idee te krijgen of rugby bevalt. Kom eens langs bij EZRC Oemoemenoe. Kijk bij de verschillende teams hier op de website voor de trainingstijden of stuur een email naar secretariaat@oemoemenoe.com.

Pas wel op, want als je een keer komt meespelen, dan ben je meestal al snel verkocht aan de sport!

Tot snel!