‘Wij zijn de stad – Middelburg’ op bezoek bij Oemoemenoe

Wij zijn de stad – Middelburg‘  is op 4 mei 2019 op bezoek geweest bij de club. Kijk voor het volledige bericht op de facebookpagina. Hieronder het stukje geschreven tekst!

“Het idee was eigenlijk om nog helemaal niks vast te leggen. We zouden eerst gewoon eens de sfeer gaan proeven bij EZRC Oemoemenoe, om dan later nog eens écht in de geschiedenis en de cultuur van de vereniging te duiken.

Maar uiteindelijk bleven we dik vijf uur hangen bij het clubhuis, gistermiddag. Dan is de verleiding om af en toe wat momenten te filmen toch te groot voor ons. We hoorden en zagen zó veel in die paar uur: van de regels van het spel tot alle (bij-) namen van iedereen die er toe doet bij Oemoemenoe. En dat zijn nogal wat mensen. We spraken er die al vanaf de vroege jaren 70 betrokken zijn bij de club, maar ook vrijwilligers die er pas een paar jaar geleden in zijn gerold. Ieder z’n eigen verhaal.

Wat misschien wel het mooiste was om te zien: het respect dat rugbyers voor elkaar hebben. Als je verliest krijg je mooi wél applaus en een erehaag. Het gaat er zeer stevig aan toe op het veld, maar niemand mekkert bij de scheids. Op de tribune is het niet anders. Als je bier haalt, haal je dat in een beker van 3 liter, zodat iedereen die dorst heeft een glas kan inschenken. En ja: dat geldt dus ook voor mensen die te gast zijn.

En ze houden van een feestje hoor, bij deze club. Dat was gisteren niet anders. Waterland werd verslagen! Amsterdam wacht! Vandaag spelen de dames! Reden genoeg om de glazen te heffen in ieder geval. Er was toevallig ook nog een Engels team op bezoek, dat vrolijk inhaakte en meedeinde, om vervolgens door te reizen naar Antwerpen. Maar de dodenherdenking werd ook niet vergeten. ’s Avonds ging de vlag halfstok en werd er stilte in acht genomen. Respect.

Hoe dan ook: bedankt voor de hartelijke ontvangst, Oemoemenoe. We kwamen ogen en oren tekort. We komen later dit jaar graag terug voor het vervolg!”