Wedstrijdverslag CL THe Hookers/Oemoemenoe Dames-RUS 2

Wedstrijdverslag CL The Hookers/Oemoemenoe Dames – RUS 2

05 februari 2017

CL The Hookers/Oemoemenoe – RUS 2 67-7

dames-wedstrijd-verslag

Dames Hoekemoem pakken RUS 2 in met ruime winst

Bij een aangename temperatuur – niet te koud en niet te warm – en af en toe een bleek zonnetje dat tevoorschijn kwam, speelden onze dames afgelopen zondag thuis tegen de Utrechtse studenten. RUS 2, een team dat zich, wanneer het zo uitkomt, laat versterken door speelsters uit hun eerste. Maar het Hoeks/Zeeuwse team was prima voorbereid op deze game; zinvolle teamruns werden vooraf gelopen en met weer een fiks aantal wissels langs de lijn was het vertrouwen in een goed verloop van de wedstrijd groot.

Deze mate van zelfvertrouwen wisten de dames Hoekemoem duidelijk om te zetten in mooi en sterk rugby. Voor een groot deel van de eerste helft namen ze dan ook de aanval voor hun rekening en zorgden er al snel voor dat RUS stond te wankelen op haar benen. Alles leek ook gewoon te kloppen bij ‘t oranjegroene team; een effectieve samenwerking tussen de voorwaartsen, een goed afgestemde en sterke lijn en gaten in de verdediging die winstgevend werden benut. Leuk om te zien was dat fly half Cindy Taal hierbij meerdere trys op haar naam kon schrijven. Ook 1e rijer Daisy Bijsterveld wist lekker door te breken en zeer alert met een snelle pick & go succesvol over de tryline te scoren. Toch pakte RUS ook haar moment. Want halverwege de eerste helft, na behoorlijke pressie op de Hoeks/Zeeuwse verdediging, was daar dan toch de enige en geconverteerde try voor de studenten. Evengoed ging Hoekemoem met een grote glimlach en ruime voorsprong de rust in.

Dat deze wedstrijd ook uitblonk qua sportiviteit bleek onder andere na aanvang van de tweede helft. Door uitval bij RUS waarnaast ook gebrek aan reserves, leende Hoekemoem haar kersverse teamlid Anne van Benthem aan hen uit die hiermee haar debuut maakte. Maar desondanks konden de Utrechtenaren de oranjegroene dames bij lange na niet bijbenen en werden de studenten – niet onaardig bedoeld – behoorlijk ingemaakt. Het regende trys, niet alleen door de backs maar ook door 2e rijer Romy die mooi en snel wist door te breken. Ook de off loads die in de eerste helft niet geheel vlekkeloos verliepen, lukten nu wel en werden lekker op snelheid genomen. Opvallend was ook de constante oranjegroene support in het veld en last but not least de snel opkomende Hoeks/Zeeuwse lijn in de verdediging. RUS probeerde kostte wat ’t kost overeind te blijven, dat moet gezegd. Hun spel verliep voornamelijk over hun voorwaartsen die dan ook keihard gewerkt hebben. Maar met uiteindelijk veertien spelers en ook nog een try in de laatste minuut, schreven de dames van Hoekemoem deze wedstrijd glorieus op hun naam. Het was een heerlijke wedstrijd en RUS een fijne en leuke tegenstander. Volgende week even rust en dan zeer waarschijnlijk een spannende pot tegen de Rotterdames!