Verslag Heren & Dames

Heren senioren 1 versus Heren 1 HRC (Den Haag)

Onder leiding van scheidsrechter Gert Visser startte zaterdag 22 april het derde treffen tussen beide teams. Mede door de winst op HRC in december 2016 promoveerde Oemoemenoe naar de kampioenspoule. Na de winterstop heeft Oemoemenoe uit in Den Haag verloren van HRC 1. De ploeg van Simon FitzGerald was voornemens om het beste eruit te halen. Voor eigen publiek verloor het eerste team met 26-90 maar doordat de ploeg 4 tries wist te scoren, behaalden ze daarmee ook een bonuspunt. Alvaro Souisa scoorde de eerste try, na rust scoren achtereenvolgens Dicky Wullems, Yedney America en Leroy Kersten. Joey Luitwieler benutte 3 conversies.
Speciale gast was Ties Sanderse van de het benjamin team. Ties overhandigde de wedstrijdbal aan de scheidsrechter en was gedurende de wedstrijd ballenjongen.

 

Dames Oemoemenoe- Hookers – dames HRC

De dames van Oemoemenoe speelden mee met de dames van de Hookers tegen het dames team van HRC in Hoek van Holland. Ook voor de dames was het de derde keer dat ze tegen HRC dames speelden waarvan 1 x met winst was afgesloten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 3 en 4 in de poule maar na 5 minuten was daar al de eerste try van Hookeoem. Maia Maebenne Sobeja bracht de stand voor rust op 19-10. In de tweede helft werden er nog 2 tries gescoord door Hookeoem voordat HRC na een snel genomen penalty wist te scoren. De slotfase was weer voor Hookeoem, eindstand 36-10.