Survival trip Ardennen Oemoemenoe Cubs

Naast de rugby wedstrijden is er ook tijd voor andere sportieve activiteiten. (Joep Roseboom deed verslag)
Afgelopen weekeinde zijn we samen met met 15 Cubs op survival trip geweest naar de Ardennen. Donderdag middag vertrokken we met mooi weer vanuit Middelburg naar Gouvy.

Daar aangekomen begon voor een aantal het overleven al. Hier bleek wel een rue de Centre te bestaan maar geen huisnummer 27.. Bleek dat we in Steinbach gemeente Gouvy moesten zijn.

Bij aankomst heeft iedereen zich geïnstalleerd in de slaapzalen voordat we ons tegoed konden doen aan een overheerlijke pastamaaltijd. Deze heeft maar even kunnen zakken want daarna moesten we aan de bak voor een potje lasergamen in het donkere bos. Mooi met al die gekleurde lichtjes. Er werden nog al wat verschillende tactieken gehanteerd bij het spel een aantal voegden ook hun eigen regels toe aan het spel waarvan anderen niets begrepen of het probeerden te kopiëren. Sommigen wisten ook niet dat die laserstralen nog zoveel schade konden aanrichten.

 

Er was er ook een die zich het hele spel verscholen kon houden zonder gevonden te worden waar wel anderen wist te raken!

Vervolgens liepen we in het donker terug naar ons kampement. Daar aangekomen kon het tijdens het voorbereiden van het eten gesprokkelde hout in de brand gestoken worden. Dit werkt schijnbaar het best met deodorant en een aansteker. Al met al een flink vuur waardoor iedereen het lekker warm hield.


Aan het einde van de dag ging iedereen moe maar voldaan naar bed om gelijk te gaan slapen. Al gingen er de volgende morgen wel geruchten dat er voldoende hout gezaagd was voor een verlaat paasvuur. Na een stevig ontbijt met eieren en spek (toch een beetje Engeland)
Zijn we aan de gang gegaan met verschillende buiten activiteiten teambuilding:

Eerst een goed Engels ontbijt met eieren en spek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlotvaren (dus goed gebouwd!)
Vlotten bouwen

 

Klimmen
En dalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat waren de goed georganiseerde buiten activiteiten van dag 2 (dachten we.)

Maar teruggekomen bij ons kampement hebben we nog wat met groene zeep op een zeil met water mogen spelen dit leverde groene gladde mannen en vrouwen op.

 

Ook kunnen we de conclusie trekken dat levend bowlen ook risico met zich meebrengt indien je geen bitje in hebt als je een beugel draagt. Na dit glijfestijn kon het vuur onder het vlees aan voor een heerlijke BBQ.


Om deze maaltijd te laten zakken en omdat we al te veel stilgezeten hadden hebben we de dag afgesloten met een potje kickball en rugbyvolleybal. Dit leverde een aantal hilarische momenten op en natuurlijk ook weer blije winnaars.
Daarna ging iedereen weer moe maar voldaan naar bed om meteen te gaan slapen.
De laatste dag van de trip al weer na wederom een oorverdovende reveille en wederom eieren met spek konden we aan de schoonmaak van ons kampement beginnen. Daarna onderweg naar ARC in Antwerpen alwaar we eindelijk zouden gaan rugbyen. We hebben daar 4 wedstrijden mogen spelen bij ruim 30 graden. Schijnbaar kunnen een aantal spelers niet zo goed tegen de warmte want die zagen er voordat er een bal gespeeld was al moe uit en dat kan natuurlijk niet komen van die goede nachtrust die we gehad hebben. Tegen de 2 Belgische teams (Schilde en ARC de eerste en de laatste wedstrijd viel er erg leuk rugby te zien met veel strijd. Uiteindelijk zijn we in beide wedstrijden 2de geworden. Verder hebben we ook twee potjes tegen Hilversum (1 en 2, 3 bestond nog niet) gespeeld. Deze wedstrijden was het meer eenrichtingsverkeer een keer in ons voordeel en een keer in ons nadeel.   Op de foto met ARC.

Op de foto met ARC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot hebben we kip gegeten waarna we toch wel moe maar zeker ook voldaan zijn teruggekeerd naar Middelburg.
(Nu nog 2 weken trainen op het strand op dinsdag en donderdag van 18:45 tot 19:45 à 20:00.)