Mini’s – Pre Paastoernooi RC Etten Leur

Op zaterdag 1 april werden de Oemoemenoe Mini’s gekwalificeerd voor het NK mini’s, lees het verslag van deze wedstrijd hier terug. Na de vreugde over de plaatsing voor de eindronde van het Nederlands Kampioenschap, viel er een week later weer iets te vieren voor de Mini’s van Oemoemenoe. Op zaterdag 8 april heeft de ploeg namelijk met succes deelgenomen aan het Pre Paastoernooi van REL in Etten Leur. Rob Kuiper deed verslag;

De eerste 3 poulewedstrijden werd er geconcentreerd gespeeld, waarin de ene try na de andere werd gedrukt en met 3 mooie opeenvolgende zeges een plek in de kruisfinales voortijdig veilig was gesteld.

RC Rotterdam – Oemoemenoe 0-5
RC Octopus – Oemoemenoe 1-5
REL – Oemoemenoe 1-8

In de laatste poulewedstrijd tegen het sterke BSN (British School in the Netherlands) moest worden uitgemaakt wie als poulewinnaar naar de kruisfinales zou gaan en wie als de nummer 2. Ondanks dat BSN dominant was in de rucks en scrums, speelde Oemoemenoe met zoveel druk naar voren dat de 1e helft zich voornamelijk op de helft van BSN afspeelde. Gescoord werd er echter niet, waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand. In het begin van de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde, maar nu wisten onze Mini’s wel een try te drukken, 1-0.
Na deze score was het de beurt aan BSN, dat steeds beter gebruik maakte van hun kracht bij het voorwaartsenwerk, waardoor er steeds meer druk op de verdediging van Oemoemenoe kwam te staan. Juist op het moment dat onze Mini’s stand leken te houden, werd er op 5 meter van onze try lijn een penalty gefloten tegen Oemoemenoe. Alle inspanningen van onze Mini’s ten spijt, vond BSN dit keer wel een gaatje in de verdediging en werd de 1-1 gescoord, wat ook meteen de eindstand was.
BSN – Oemoemenoe 1-1

 

Op basis van het aantal gescoorde tries was Oemoemenoe toch als poulewinnaar geëindigd, waardoor in de kruisfinale de Zeeuwse broedertwist met GRC Tovaal diende te worden beslecht. Het krachtverschil met de Mini’s uit Goes was echter vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk en Oemoemenoe liep dan ook snel uit naar een 3-0 voorsprong. Mede door een toenemend aantal blessures aan de zijde van Tovaal was het wedstrijdbeeld eenzijdig en toen Tovaal, bij een 6-0 tussenstand, nog maar 10 spelers overhad floot de ref vroegtijdig voor het einde.
GRC Tovaal – Oemoemenoe 0-6

 

Met dus wat extra minuten rust voor onze Mini’s, konden zij zich gaan opmaken voor de finale tegen, opnieuw,  BSN, dat op dat moment op een ruime voorsprong stond tegen de Oisterwijk Oysters. In de 1e helft van de finale stond Oemoemenoe continu onder druk van de ploeg, waarin maar liefst 8 nationaliteiten vertegenwoordigd waren. De Mini’s verdedigden echter met alle kracht die ze na een lange dag rugby nog in zich hadden en mede door de vele kleine foutjes en overtredingen van BSN hielden de jongens hun opponenten van scoren af.

Tegen het einde van de 1e helft wist Oemoemenoe eindelijk een break te forceren en het was Ewen die met zijn lange passen het hele veld overstak en de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Deze voorsprong zorgde voor een enorme mentale opsteker bij onze jongens en in de 2e helft wisten ze BSN steeds beter onder druk te zetten.

Halverwege de 2e helft wist Thorsten een clearance kick van BSN goed te vangen en met een mooie loopactie stond hij enkele seconden later weer bij de try lijn van de tegenstander. Met een laatste krachtsinspanning wist hij zich tussen 2 spelers van BSN door te wurmen en de 2-0 te scoren. Een bevrijdende score, zo leek het, maar meteen vanaf de aftrap kon een verre kick niet goed worden verwerkt, waardoor BSN direct weer op 2-1 kwam. Er volgden nog een paar spannende minuten, maar toen floot de ref voor het einde en was de eindzege een feit.
BSN – Oemoemenoe 1-2

Met een mooie gezamenlijke groepsfoto na afloop met de spelers van BSN werd nog maar eens aangetoond dat sport – en rugby in het bijzonder – verbroederd, waarna onze Mini’s de welverdiende beker voor de 1e plaats in ontvangst mochten nemen. Wederom een fantastische teamprestatie, waarin de spelers vooral hebben bewezen dat als het erop aankomt, ze vermoeidheid en pijn weg kunnen steken om zodoende met en voor elkaar te knokken.