Heren Senioren naar Open Flanders

Heren senioren Oemoemenoe naar Open Flanders (Dendermonde)

Zaterdag 3 juni speelden Oemoemenoe 3 wedstrijden verspreid over de dag.

Oemoemenoe kwam eerst uit tegen een team uit Griekenland, Cretan Runners. De openingstry werd gescoord door Deniel van der Waal. In dit ten a side toernooi worden de punten alleen gescoord middels trries en zijn er geen conversies. Deniel nam ook de volgende 2 tries voor zijn rekening waardoor Oemoemenoe met rust voorstond met 15-0.
In de tweede helft scoorde Oemoenenoe nogmaals 3 tries.
Oemoemenoe – Cretan Runners eindstand 30-0.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen ISAB. Luca Wullems scoorde nu de openingstry. Ook nu stond Oemoemenoe met 15-0 voor in de rust. In de tweede helft werden er wederom 3 tries gescoord. Echter ISAB wist op het eind nog 1x te scoren.
Oemoemenoe – ISAB eindstand 30-5.

De derde en laatste wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld tegen Hamme (Belgie). Ook nu was de openingstry voor Oemoemenoe. Leroy Kersten scoorden middels een mooie run. Er volgende nog 4 tries, ruststand 25-0.
In de tweede helft scoorden Hamme 1x en Oemoemenoe nog 2x.
Oemoemenoe – Hamme eindstand
35-5.

Met 3 gewonnen wedstrijden werd Oemoemenoe poulewinnaar en moest het daardoor opnemen tegen de nummers 1 van 2 andere poules, le Rheu (Frankrijk) en Farnham (Engeland).

Le Rheu scoorde de openingstry. Oemoemenoe wist 1x te scoren maar de tegenstander had het betere van het spel
Oemoemenoe – Le Rheu eindstand 5-35.

De tweede wedstrijd werd wel weer de openingstry op naam van Oemoemenoe weggezet door Chris Ruffs. Beide ploegen scoorden nog 2x waardoor de ruststand 15-10 voor Oemoemenoe was. Meteen aan het begin van de tweede helft scoorden Farnham 15-15. Een spannende slotfase werd bepalend voor de eindstand. De laatste try was echter voor Farnham,
Oemoemenoe – Farnham eindstand 15-20