Heren senioren 1 – ’t Gooi

Zaterdag 15 april troffen de heren senioren voor de derde keer het team uit Naarden, ’t Gooi. Miriam Wasterval deed verslag, met foto’s van Peter Klemann.

Dit seizoen maakt ’t Gooi een goede kans op het landskampioenschap en had zich tot doel gesteld om met zoveel mogelijk punten huiswaarts te keren.


Beide ploegen begonnen gedreven aan de wedstrijd en na 10 minuten spelen was de stand gelijk 7-7. Leroy Kersten wist na een goed voorwaartsen werk te scoren. Joey Luitwieler benutte de conversie. Hierdoor werd de stand gelijk.  Oemoemenoe wist een aantal keren een goede aanval op te zetten maar door  kleine fouten en miscommunicatie had Oemoemenoe uiteindelijk geen goed antwoord op het snelle spel. Ruststand 7-49. In de tweede helft waren de eerste punten voor t gooi voordat Yedney America in de uiterste hoek wist te scoren. Ook in de tweede helft waren er kansen voor de Middelburgse ploeg en wist  Oemoemenoe een aantal keren een break te forceren maar de zege was voor ’t Gooi. Eindstand 12-78.

 

Man of the match; Lawrence Fuchs, hit of the match; Leroy Kersten.