Wat deden de Oem Cubs in shirts van REL ?!

img_9893

Zondag 12 maart 2017  zijn er 11 Cubs naar Etten-Leur afgereisd om mee te doen aan een toernooi. Teammannager Tijne Vluggen deed verslag;

Oemoemenoe vormde samen met REL een team, dus er waren ruim voldoende spelers, ongeveer 23.
De Haagse rugbyclub had afgezegd, dus speelden we in een poule van 3 teams, vier wedstrijden.
Dat hield in dat we 2 keer tegen ‘T Gooi speelden en 2 keer tegen Kituro 2. Kituro is een rugbyclub uit Brussel, weer eens een andere tegenstander dan anders, dat is natuurlijk altijd leuk!

De eerste wedstrijd verliep een beetje rommelig, het was even wennen om met een samengesteld team te spelen en de tweede helft was weer net zo rommelig, want toen kwamen er 7 wissels het veld op. Er werden door beide partijen tries gescoord, alleen door ons een paar minder, eindstand 36-17.

Tweede wedstrijd was hier direct achteraan, dus iedereen was wel warm, dat kwam ook door de zon die scheen en zorgde voor een lente-achtige temperatuur.
Dit keer speelden we tegen Kituro 2, de routine kwam er nog niet helemaal in, maar zeker de eerste helft ging het al een stuk beter, voor de rust was de stand 19-5 in ons voordeel. De tweede helft deden we het rustig aan en lieten we Kituro nog twee tries maken. Gevolg was een nipte overwinning voor ons, eindstand 19-15.

De derde wedstrijd speelden we wederom tegen ’t Gooi, dit keer verloren we met 2 punten meer, namelijk met 26-5, verder best een leuk wedstrijdje, maar de focus was er niet helemaal.

Laatste wedstrijd tegen Kituro 2 was eigenlijk de beste wedstrijd, kennelijk zo spannend dat ik ben vergeten de stand bij te houden…dus of we die wedstrijd nu gewonnen of verloren hebben ??
In ieder geval werd er goed samengespeeld en leek er eindelijk een team te staan in plaats van een groepje rugbyers.

Na de laatste wedstrijd nog even douchen en vervolgens weer terug naar Zeeland, waar we rond een uur of 17:00 aankwamen.

img_9880
Tussendoor was er tijd voor een flinke pauze, waarin er broodjes knakworst en soep gegeten konden worden.
img_9882
Verder was er ook tijd om rond te hangen, beetje te klieren en ons voor te bereiden op de volgende wedstrijden..