Kwalificatie NK mini’s

Na een goede voorbereidingsperiode, die werd afgesloten met een mooie 3e plaats op de Bondsdag in Rotterdam, stond voor de Mini’s van Oemoemenoe op zaterdag 1 april 2017 het kwalificatietoernooi voor het NK Mini’s op het programma. Rob Kuiper deed verslag;

De prachtig gelegen accommodatie van Rugbyclub Oisterwijk Oysters fungeerde als strijdtoneel. Waar, uit een deelnemersveld van 12 ploegen, de beste 4 teams zich namens de regio Zuid voor het landelijk eindtoernooi konden plaatsen.

De eerste tegenstander van de dag in onze poule C was de Bredase Rugbyclub, een ploeg die een week eerder op de Bondsdag nog met een ruim verschil was verslagen. Door die mooie uitslag en het goede spel was daardoor het nodige zelfvertrouwen opgedaan. Iets teveel zelfvertrouwen wellicht, want Breda scoorde al snel de 1e try en Oemoemenoe moest dit keer in de achtervolging. Ondanks alle inzet, bleek BRC deze dag een niet te nemen horde en kort voor het einde drukte Breda de 2e try, wat ook meteen de eindstand betekende.
BRC-Oemoemenoe 2-0

 

Een overwinning op de 2e tegenstander, Dukes 2, zou alsnog een plek in de finaleronde betekenen en ditmaal waren onze Mini’s wel meteen bij de les. Met veel power en mooie loopacties werd de ene na de andere try gedrukt en toen de ref voor het einde floot , stond er een mooie 9-0 overwinning op het scorebord.
Dukes 2 – Oemoemenoe 0-9


Door deze overwinning had Oemoemenoe zich als nummer 2 van poule C geplaatst voor de finaleronde, waarin de poulewinnaar uit poule D de tegenstander zou zijn. Dit werd het, verrassend, sterk spelende en tot dan toe ongeslagen RC Octopus uit Uden.
Onze Mini’s waren echter niet onder de indruk en vlogen er vanaf het eerste fluitsignaal vol in, wat al snel resulteerde in de eerste try. Oemoemenoe bleef met veel druk naar voren spelen en met een 3-0 voorsprong werd vervolgens de rust bereikt. In de 2e helft gaven de Mini’s nog een keer gas en al snel was een redelijk veilige 5-0 voorsprong bereikt. Ondanks een try van Octopus kwam Oemoemenoe niet meer in de problemen, waarna de kwalificatie voor het NK een feit was.
Octopus-Oemoemenoe 1-5

Een prachtige teamprestatie, die op 13 mei a.s. hopelijk een mooi vervolg krijgt. Dan treden de Mini’s van Oemoemenoe namelijk aan op de eindronde in Delft, waar zij samen met de andere 15 finalisten uit gaan maken wie zich het beste Mini team van Nederland mag noemen.
Uit de regio Zuid hebben zich deze dag verder nog geplaatst: RC Oisterwijk Oysters, RC Dukes en BRC.

De overige geplaatste teams uit de regio’s West (4) , Noordwest (3), Midden (3), Oost (1) en Noord (1), alsook de toernooi indeling van de landelijke finaledag worden binnenkort bekend gemaakt.