Wie is Matthijs Albregtse?

Matthijs Albregtse (rechts op de foto)

Eerder vertelde Matthijs: ”Momenteel zit ik in de U-17 trainingsgroep van Oranje. Ik hoop komend jaar veel te leren en ik hoop dat ik interlands mag gaan spelen. In oktober heb ik mijn eerste training en later die maand mijn eerste trainingskamp met U- 17.” 

Matthijs heeft in april mogen spelen voor U17!!!

Matthijs vindt het wel jammer dat hij de enige speler is van Oemoemenoe die bij u18/17 speelt. ”Ik denk dat meerdere teamleden het zouden moeten kunnen.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met rugby?
Ik ben gaan rugbyen toen ik 5 jaar was, mijn vader nam me mee naar de trainingen. Ik vond het leuk om te doen en nog steeds vind ik het super om te rugbyen.

Wat kan je goed en wat wil je verbeteren?
Ik speel graag in de lijn en ben snel, anderen vinden mij handig met de bal. Mijn tackels en hits moeten beter worden.

Wat is je leukste herrinering aan rugby?
Een van de leukste momenten waren onze trips naar Parijs. Rondrennen door het hotel en met z’n allen op zoek naar een pizzeria. De derde plaats op het mini kampioenschap was ook een mooie herinnering. We spelen al enkele jaren op hoog niveau met ons team wat ik erg knap vind.

Wat wil je later bereikt hebben met rugby?
Later wil ik spelen voor Oemoemenoe die dan hopelijk nog steeds speelt in de Ere-klasse.
Rugby samen met school, CIOS, is het allemaal best spannend. Ik ga mijn best doen om zo ver mogelijk te komen met de rugby en met mijn school. Misschien kan ik in de toekomst dit combineren!