Wie is Leroy Kersten?

img_4281-2Over Leroy
Leroy kersten is 27 jaar en speelt sinds zijn 9e rugby.
Woont in Vlissingen en speelt al die tijd al bij Oemoemenoe. Hij heeft het gepresteerd om geselecteerd te zijn voor Oranje.

Je bent dus geselecteerd voor Oranje, wanneer kreeg je dit te horen?
Klopt, ik kreeg dit begin van dit seizoen persoonlijk te horen van mijn coach. Hierna is het verder bekend gemaakt via social media.

Hoe was je reactie hierop?
Ik had het niet verwacht, stiekem hoop je het natuurlijk wel.
Vooral als je wel eens te horen krijgt dat je goed bezig bent en dat ze blij met je zijn, ben je er wel mee bezig. Maar alsnog had ik het niet verwacht.


Ben je het daarna gaan vieren?
Nee ik heb het niet echt gevierd, heb niet gelijk de champagne open getrokken. Ik blijf liever eerst afwachten tot ik mijn eerste wedstrijd heb gehad en hoe het dan verder loopt. Misschien gaat daarna de champagne wel open!

Met wie heb je je het als eerst gedeeld?
Ik heb het als eerst aan het thuis front verteld, daarna aan een goede vriend. En m’n broertje wist er natuurlijk ook van omdat hij er ook mee bezig was. Niet iedereen beseft het helemaal, maar wanneer de wedstrijd begint zijn ze er denk ik wat meer mee bezig.

Wie is nou je grootste fan?
Mijn moeder. Ze reageerde heel blij en vindt het heel goed dat ik geselecteerd ben, ook zij is nu wel afwachtend op de wedstrijd. Maar reageerde nu al heel blij.

Van wie heb je nou het meest geleerd, of wie is je voorbeeld? (In persoonlijke kringen)
Ik heb niet echt één voorbeeld. Maar de trainers van Oemoemenoe hebben me gebracht naar waar ik nu ben en hier ben ik heel trots op en dankbaar voor. Ik heb veel van ze mogen leren en kan wel toegeven dat zij mij ver hebben gebracht.

Je broertje doet ook aan rugby, zit het verder nog in de familie?
Nee, alleen wij twee.

Zijn jullie hierdoor wel eens jaloers geweest op elkaar?
Nee totaal niet, je hebt je eigen kwaliteiten en bent op je eigen manier goed in wat je doet. Je doet gewoon wat je kan, hij bij de jongeren dus we lopen elkaar helemaal niet voor de voeten.

Je steekt best veel tijd in sport en in rugby, ik kan me voorstellen dat het soms moeilijk is om je te motiveren. Hoe blijf je nou fysiek sterk?
Ja dat klopt, maar je moet jezelf blijven stimuleren. Je weet inmiddels waar je het voor doet dus je doet er alles aan om dat te behalen. Dit door extra dingen te doen, meer fitnessen en extra trainingen toe te voegen. Dus niet alleen de standaard trainingen blijven doen.

Heb je daar dingen voor moeten laten?
Nee ik heb er niks voor gelaten, er gaat wel veel tijd in de sport en trainingen zitten. Maar fitness is een hobby van me dus ik vind dit geen probleem.

Wat zou je gedaan hebben als er geen rugby bestond?
Vechtsport. Ik heb dit drie jaar gedaan toen ik gespot was met rugby. Na drie jaar ben ik hiermee gestopt en rugby weer verder opgepakt.

Ben je ergens heel slecht in? (denk bijvoorbeeld aan andere dingen dan sport, leren of koken?)
Ik houd me vooral bezig met sport.. Ik denk dat het dan huiswerk maken is. Dat is iets waar je je toe moet zetten denk ik om het te willen doen.

Ben je bijgelovig, of heb je een vast ritueel wat je doet vóór de wedstrijd?
Ik ben gelovig en vind het daarom fijn om even een gebed voor de wedstrijd te doen. Dit is puur voor mezelf om me te focussen en tot rust te komen om er vervolgens voor de volle 100% voor te gaan.

Kun je tegen je verlies?
Slecht.. voor mij wel goed omdat het me gemotiveerd houdt. Maar voor de mensen om mij heen misschien niet altijd even leuk.

Wat is de gouden tip van Leroy
Hard werken,  en hard blijven werken. Dit door veel te trainen en dan extra trainingen te doen om jezelf te verbeteren en niet alleen maar standaard trainingen te blijven doen.